Laze

Ez a furcsa nevű hegy a Trnovski gozd nevű hegységben emelkedik, Szlovénia nyugati részén. Egyáltalán nem jelentős. Akár a hegység legmagasabb pontjának, a Golak mellékcsúcsának is tekinthetnénk. Attól csak két és fél kilométerre van. Magassága épp meghaladja az ezer métert: 1012 méter magas. Evvel "jogosultágot szerzett" arra, hogy erre a blogra felkerülhessen. Zárójel: a Golakon 2018-ban jártam már, családostól. Link: Mali Golak

Motiváció

Nem, én nem terveztem a Lazét megmászni! A cél a közeli Veliki Modrasovec volt. Ám az oda vezető utat lezárták. És mivel nyavajgó családtagokkal voltam, az így megnőtt túrahosszról tudtam, hogy az teljesíthetetlen lett volna nekik. Percek alatt B tervet kellett készíteni. Irány a Laze! Nagyon rövid túra, kis szintemelkedés. Nekik való. Na, a lányom ezt sem volt hajlandó bevállalni! Akkor megyek egyedül. Adjatok 30 percet!

A túra

Egy vörös csillagos, ágyús partizánemlékműtől indultam. Két percen belül meg kellett állnom, mert krókuszok és enciánok nőttek a gyepben. A rövidke kirándulást végig fantasztikus kora tavaszi magashegyi virágok kísérték. Mivel időre mentem, ezért a kiránsulás úgy nézett ki, hogy erőltetett menetben haladtam pár percet, majd fényképezte. Erőltetett ment - fényképezés. És így tovább. Harminc perc volt az egész, de nagyin szép.

A túra nettó és bruttó szintemelkedése: 111 m

A túra hossza: 2,3 km

A túra időtartama: 30 perc