Dreieckkogel

A Dreieckkogel a Koralpe egyik 1500 méter magasságot meghaladó csúcsa: 1523 méter magas. A Karintiát Stájerországtól elválasztó határ átfut rajta. A kilátás korlátozott róla, de azért kis nyújtózkodással látható róla a fák között a Großer Speikkogel hegytömege.

Motiváció

Pécsről Karintiába autóztam aznap. Egy olyan nem túl komoly túrátlehetőséget kerestem, ami útbaesik, és nem jártam még ott. A Dreickkogelre esett a választásom.

A túra

Soboth plábániatemplomától indultam. A Gasthaus Lindnernél elágazik két túraútvonal. Nem figyeltem, és a rossz utat választottam. De aztán korrigáltam. Ettől a kis kitérőtől eltekintve a templomtól a Narranfelsenig a Südsteirische Höhenwegen mentem. Az út nem vezet fel a hegytető legmagasabb pontjára. A fenyőerdőben természetesen megkerestem ezt a pontot. Aztán indultam tovább a Dreieckkogelre. Elhaladtam a Dreieckhütte mellett. A turistaház tele volt vendéggel. Ez azért meglepett, mert elég elhagyatott vidék ez. Felkapaszkodtam a Dreieckkogel csúcsára. Rövid idő után indultam vissza Sobothba. Nem teljesen ugyanazon az úton, mint odafelé. Visszafelé a Narrenfelsent kihagytam.

Nettó szintemelkedés: 468 m

A túra teljes szintemelkedése: 523 m

A túra teljes hossza: 13 km

A túra időtartama: 4 óra 55 perc