Sölleneck

A Sölleneck a Gurktali-Alpok egyik hegye a Turracher Höhe közelében. Déli végében a Schwarzsee terül el, nyugati oldalán pedig egy szép fennsíki mocsár, amit a turistaút pallókkal szel át. A hegycsúcs 1903 méter magas, és egy sífelvonó felső állomása épült rajta. A csúcsról szép a kilátás a 2318 méter magas Kaser Höhe nevű hegyre.

Motiváció

Nem is tudtam ennek a hegynek létezéséről. "Eltévedés folytán" jutottam csak az oldalába, és ha már ott voltam, akkor a csúcsára is felmentem.

A túra

A túra eredeti terve a távolabb lévő Engele Riegel nevű hegygerinc volt. De mivel már induláskor rossz irányban kezdtük el megkerülni a Turracherseet, így érdemes volt módosítanom a tervezett túraútvonalat is. A módosítás eredményeképpen pedig a Sölleneck is útbaesett. A jelzett út ugyan nem érinti a hegycsúcsot, de közel vezet hozzá. A hegycsúcs eléréséhez egy erdős hegyoldamban kellett felkapaszkodnom, és átmászni (kétszer) egy szögesdrótos kerítést. Ami sikerült - noha a túra második felében azért meggyűlt még a bajom a szögesdrótokkal.

 

A túra nettó szintemelkedése: 214 m

A túra időtartama: 4 óra

Az aznapi túrák teljes szintemelkedése: 1074 m

Az aznapi túrák teljes hossza: 18,7 km