Gunfire Ridge

A Gunfire Ridge az Egyesült Államok Nevada államának déli részén emelkedik, sivatagos környezetben. A Red Rock Canyon National Conservation Area egyik hegygerince. Akár a hozzá közel eső Red Mountain részének is tekinthetjük. Szép, sivatagos, sziklás hegy - akárcsak a többi környező hegy. 1130 méter magas. A csúcsán - pontosabban attól 20 méterre - egy amerikai zászló leng.

Motiváció

Ez a második hegy (és egyelőre az utolsó) amit az Egyesült Államokban beterveztem. Ennyi idő alatt természetesen nem vesztettem el az érdeklődésemet a nevadai hegyek iránt. Konkrétan ezt a csúcsot úgy választottam ki, hogy teljesüljenek az alábbi feltételek:

  • Magasabb legyen, mint 1000 méter
  • Legyen neve: azaz ne egy no-name csúcs legyen
  • Tömegközlekedéssel (helyijáratú busszal) megközelíthető legyen
  • Utazással együtt is beleférjen 7 órába

A túra

Délután 4 kor indultunk a szállodából. Helyi buszjáratokkal jutottunk el Las Vegasnak egy külső kerületébe. Onnét a West Charleston Boulevard mentén több mint 3 kilométert kellett gyalogolnunk, mire a hegyre vezető ösvény kezdetéig eljutottunk. Innét a hegygerinc legmagasabb pontja már csak két kilométer volt. De az a két kilométer volt a lényeg! Az ösvény nagyon kellemes, enyhén emelkedő. Mivel fák itt nincsenek, ezért kilátás végig van. Meg persze különböző kaktuszok és agavék. Szuper! Bónusz: naplemente.

A túra nettó szintemelkedése: 214 m

A túra teljes (bruttó) szintemelkedése: 224 m

A túra hossza: 10,6 km

A túra időtartama: 2 óra 15 perc