Arabichl

Ez a szép nevű hegy a Wechsel-hegységben fekszik. Ez egy 1595 méter magas lapos tetejű hegy. A hegytetőn legelő van. A hegyoldalakat lucfenyvesek borítják, és a fenyők alatt áfonya nő. A hegy északi lejtőjén még egy sípálya is van.

Motiváció

Az Arabich önálló túracélként nehezen elképzelhető. Egyszer még 2011-ben a Hochwechselre menet elgondolkodtam azon, hogy kis kitérővel ide is el kellene menni, de végül nem így alakult az a túra. Most 2015-ben viszont kimondottan az Arabichlt céloztam meg. Ennek oka az, hogy Bécs közelében egy olyan, viszonylag magas egyet kerestem, amin még nem jártam korábban, és kis erőfeszítéssel, gyorsan megmászható. Az Arabich nagyon könnyen megmászható északi irányból.

A túra

Délután fél 5 körül értem autóval az 1367 méter magasan fekvő Steyersberger Schwaig nevű turistaházhoz. 16 fok volt, borult, párás idő. Egy makadámúton indultam felfelé, majd letértem egy rövidítő turistaútra, ami sötét fenyvesen vezetett át. Később egy jelzetlen ösvényen haladtam tovább, ami egyenesen az Arabich tetejére vezetett. Az ösvény áfonyásokkal szegélyezett ritkásabb fenyvesek között haladt fölfelé. Még fecsketárnicst is láttam, aminek nagyon örültem. A hegytetőt legelők foglalták el, és teheneket meg bocikat is láttam. Aztán már szinte semmit nem láttam: mindent beborított a köd (valójában felhő).


A túra szintemelkedése: 238 m

A túra hossza: 4,4 km

A túra időtartama: 1 óra