Rennfeld

A Rennfeld a Fischbachi-Alpok 5. legmagasabb hegycsúcsa 1629 méteres magassággal. Ám prominenciája a második legmagasabb a hegyláncon belül: 628 méter. 7 kilométeres körzetben ez a legmagasabb hegycsúcs. A legközelebbi nála magasabb hegy a Hochlantsch (1720 m).

Motiváció

Bécsbe utaztam. A Rennfeldhez ugyan kisebb kitérőt kellett tennem, de a "jó cél" érdekében megtettem ezt a kitérőt. A Rennfeldet azért választottam célnak, mert a Bécs felé eső Semmering-hágótól nincs túl messze, és egy jelentősebb prominenciával (relatív magassággal) rendelkező hegy. Minden más közelebb eső és hasonló jellemzőkkel rendelkező hegycsúcson már jártam a környéken - kivéve a Hochlantschot. Tehát belátható időn belül oda is el fogok menni...

A túra

A hegy déli oldalán lévő Feisterergrabenben vezető aszfaltos, majd makadámúton emntem fel autóval 968 méteres magasságig. Innét a Buchecksattel nevű hágóra mentem fel az igen meredek jelzett turistaúton. A hágótól végig a hegygerincen vezetett az ösvény fel a hegycsúcsig. Sokszor friss, de csak pár centis hóban. Egy nagyobb mély hófolt csak a csúcs közelében volt. Ez a hófolt még a télről maradt itt. Pedig áprilist írtunk. A hegycsúcsról szép kilátás volt. Nem fordultam rögtön vissza, hanem továbbmentem a hegygerinc nyugati részének látvánosságait is megnézni. Ezzel hamar megvoltam, majd meging visszamentem a hegycsúcsra egy utolsó körbenézésre. A csúcsról visszafele menet fedeztem fel, hogy fehér krókuszok nőnek a csúcs közelében. Ennek nagyon megörültem, mert a krókuszok kedvenc virágaim. Nem kertekben, hanem hegyeken. A túra során senkivel nem találkoztam.


"Nettó" szintemelkedés: 661 m

A túra teljes (bruttó) szintemelkedése: 743 m

A túra hossza: 7 km

A túra időtartama: 2,5 óra