Eisenerzer Reichenstein

Rennfeld

Az Eisenerzer Reichestein az Eisenerzi-Alpok második legmagasabb hegycsúcsa 2165 méteres magassággal. Prominenciája is jelentős: 660 méter. 7 kilométeres körzetben ez a legmagasabb hegycsúcs. A legközelebbi nála magasabb hegy a Gößeck (2214 méter).

Motiváció

A magyar határtól nem túl messze kerestem egy viszonylag könnyen megmászható, ám mégis magas és jelentősebb hegyet. Az Eisenerzer Reichestein nincsen túl közel a határhoz, ám autópályán mégis elég gyorsan megközelíthető.

A túra

A Gasthof Präbichlerhof parkolójából indultam. Noha október második fele volt, mégis nagyon enyhe volt az idő. Az ideális körülmények között keveseb mint két óra alatt feljutottam a csúcsra. Útközben érdekes látkép nyílott a eisenerzi vasbányára. Az utat egy rövidke szakaszon vaslépcsőkkel és vaslétrával építették ki.

A csúcsról nagyon szép kilátás nyílott. Többek között a közeli Hochtor (2369 m) is látszott. A csúcsról lesétáltam a Reichesteinhütte nevű turistaházhoz, onnét pedig egy másik - kissé nehezebb útvonalon, mint fölfelé - visszamentem az autóhoz

 

"Nettó" szintemelkedés: 905 m

A túra teljes (bruttó) szintemelkedése: 943 m

A túra hossza: 9 km

A túra időtartama: 3 óra 10 perc