Rabenwaldkogel

Stájerország keleti részén fekszik a Joglland nevű táj. A Rabenwaldkogel ennek a tájnak a legmagasabb hegye. 1983-ban megalapították Pöllau környékén a Pöllaui Természeti Parkot (Naturpark Pöllauer Tal). A Rabenwaldkogel ennek a parknak is a legmagasabb pontja. Keleti oldala természetes formájában látható. Nyugati lejtőjét bányaként hasznosítják.

A hegy 1280 méter magas. Prominenciája 473 méter. 10 kilométeres körzetben nincs nála magasabb hegy. A legközelebbi magasabb hegy az 1287 méter magas Pommesberg.

Motiváció

Hévízen voltunk hosszú hétvégén. Úgy gondoltam, hogy ki kell használni a lehetőséget, és Hévízről el kellene menni a legközelebbi 1000 métert meghaladó hegyre kirándulni. Ez a hegy a Rabenwaldkogel volt.

A túra

1029 méteres magasságig felmentünk autóval. Sajnos a hegy felhőben állt már itt is, meg az egész úton. A erdészeti utak jó sárosak voltak. Az erdők pedig sejtelmesek. Fenyvesek sok áfonyával aljnövényzetként. Még hófoltok is voltak itt-ott. A csúcson volt csúcskereszt. Kilátás nem: a köd miatt sem, meg valószínűleg tiszta időben sem lehet a fenyőerdőtől kilátni.


"Nettó" szintemelkedés: 250 m

A túra teljes (bruttó) szintemelkedése: 254 m

A túra hossza: 8 km