Burgstaller Höhe

A Burgstaller Höhe a Grazi-hegyvidék egy 1218 méter magas hegycsúcsa. Kétoldalról felvezet ugyan rá egy jelzett turistaút. De ismertségben és jelentőségben elbújik a mindössze 5 kilométerre lévő Schöckl mellett.

Motiváció

Olyan kirándulási célpontotot kerestem, ami egy nap alatt megjárható a Balatontól, és családi túrának is alkalmas. a Burgstaller Höhe ilyen.

A túra

A hegy délnyugati végénél lévő autóparkolóból indultunk. A parkoló fizetős, de a fizetőautomata szerencsére üzemen kívül volt. Feleségemmel kényelmes tempóban egy tisztáson lévő ki tóig kirándultunk. A térkép szerint a tó neve Geigentaler Lacke. Kicsit furcsa név - nem vagyok teljesen biztos benne, hogy tényleg ez a tavacska neve. Ami viszont érdekesebb: a tavacska nagyobbik részének vize bíborvörös volt. Utánaolvastam és van ilyen. Minden bizonnyal ciánbaktériumtól volt ilyen a színe. A tavacskától egyedül kapaszkodtam fel a hegycsúcsra, nagy tempóban. A tisztásról pedig együtt visszamentünk a parkolóba. A változatosság érdekében egy kicsit más útvonalon.

 

A túra nettó szintemelkedése: 183 m

Az aznapi túrák teljes szintemelkedése: 328 m

A túra teljes időtartama: 3 óra 10 perc

Az aznapi túrák teljes hossza: 9,1 km